Dag 14 – Las Vegas

Halverwege de vakantie… Het voelt alweer als een eeuwigheid geleden dat we in San Francisco waren.

We begonnen de dag vroeg, wekker om 7.30u en naar de Hooverdam. Vroeg was wel aan te raden, aangezien de temperatuur hier per minuut stijgt.

Eenmaal aangekomen op de enorme dam, was het een bijzonder uitzicht. De 221 meter hoge dam, houd een stuwmeer van 640 km2 tegen. Het water stond wat laag vandaag, dus onderaan de dam was weinig spannends.

We hebben wat foto’s geschoten en zijn daarna met enige vaart weer de gekoelde auto ingestapt.

OHJA, over de auto gesproken. De auto maakt al 2 dagen een flink brommend geluid bij het rijden over de snelweg. Heel hinderlijk en zal wel iets in een van de lagers zitten van het wiel. Dus ik ben wederom langs Alamo gegaan om te kijken of er een oplossing hier voor is.

Ik wil even opmerken dat ik soms wel echt moe wordt van de werkhouding van de mensen hier. Ze kijken je suf aan, en als ik zeg dat ik er wel mee klaar ben met terugkomen, zeggen ze op een ongemeende manier: “sorry for that”.

En jahoor, weer een swap van een auto. Ik denk niet dat er iemand zo vaak van auto is veranderd bij z’n reis langs de westkust.

Het wisselen ging ook echt weer op z’n Amerikaans. Ik kom daar met m’n briefje aan in de mega parkeergarage, ze zegt zoek maar een mini van uit. Ik kijk rechts van me en zie een stuk of 25 gelijke mini vans staan. Ik vroeg nog welke er voor mij dan is. Neejoh, pak er maar 1 en veel plezier.

Achja, nadat ik alle spullen van de ene mini van naar de andere heb getild, naar het hotel om daar lekker het zwembad in te gaan.

In de middag zijn we nog even naar hotel New York gelopen, maar wederom een domper. Het hoogseizoen is hier klaar en buiten het weekend geen achtbaan die buiten het hotel gaat. Je ziet het veel hier, de attracties zijn in onderhoud of gewoon gesloten.

We zijn nog even gaan genieten in het Belaggio hotel. Chique chique en nogmaals chique. Dus wat dacht ik, hier wil ik even gokken. Toch leuk om te zeggen dat ik heb gegokt in het duurste hotel van de strip.

Daar ging ik dan, met de steun van Frances naast me. Blackjack, 15 dollar ingezet en in een eenvoudige handomdraai alles kwijt.

Maar Frances voelde dat ze geluk zou hebben. 25 dollar bij de roulette op rood, en prijs! Totaal nu 50 dollar in de hand. Dan zie je die grijns en ging er 25 dollar op zwart. Jahoor weer raak! 75 dollar nu in de hand. Naja nog 1 keer dan, maar dat was echt de laatste….. Kort verhaal lang, met 100 dollar liepen wij met een grijns het hotel uit. Het zijn voor hun kleine bedragen, maar wij voelden ons grote spelers.

In de avond hebben we lekker Expeditie Robinson gekeken. Even voorbereiden op morgen, want dan vertrekken we naar Zion.

3 thoughts on “Dag 14 – Las Vegas

  1. Jaja dat gokken is zo een ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚en heb je nu weer een nieuwe auto. Heb je weer een upgrade๐Ÿ˜Ž

  2. Super geregeld bij Alamo. Ze mogen dan wel suf kijken, maar je probleem is opgelost. Die Hooverdam ligt volgens mij in een sooet hittekom. Altijd heet daar. Mooi dat je na 3 x spelen gestopt bent want uiteindelijk als je doorgaat ga je meestal met niks naar huis. Veilige reis straks.

  3. Toch een soort van aantrekkingskracht dat gokken lekker hoor 100๐Ÿ’ฐ๐Ÿ’ฐ๐ŸŽฐ
    Hooverdam is ook weer zo’n mega net als vele dingen in de usa.
    Goede reis straks met jullie nieuwe minivan๐Ÿ’‹๐Ÿ’‹

Comments are closed.