Dag 10 – Seqouia

Vandaag voor het eerst maar de wekker gezet omdat we inmiddels lekker zijn omgeschakeld naar deze tijdzone.

Aankleden en op zoek naar een ontbijtje. We zijn de dag begonnen met een Belgische wafel met fruit en slagroom. Misschien niet het meest voedzame ontbijt, maar wel erg lekker.

Daarna door naar Sequoia National Park. De toegangspas voor alle parken is echt top, we konden ook bij dit park weer zo naar binnen. We hebben geweten dat we de bergen in gingen. Er waren hier haarspeldbochten to the max. Hieronder een foto van de navigatie. En nee de blauwe streep is geen rivier, maar de weg die wij af moesten leggen.

De eerste route die we hebben gelopen is de Congress trail. We hebben ons hier echt mini mensjes gevoeld, ook hier in het park staan weer joekels van bomen. Om hier een idee van te geven zijn we maar weer naast wat bomen gaan staan.

Tijdens deze trail zijn we tegen de grootste boom ter wereld aangelopen, de General Sherman. De beste boom heeft een diameter van 11 meter, een omtrek van 31 meter en hij is 83 meter hoog. We hebben de jaarringen even geteld en hij is maar liefst 2200 lengtes jong. Hier zijn we natuurlijk ook mee op de foto geweest, nadat we hiervoor in de rij hadden gestaan, want dit wilde natuurlijk iedereen.

Na deze trail hebben we even een lunch stop ingelast. Mario een pizza en ik een broodje, toen konden we weer verder.

We wilden naar de Tunnel Log rijden. Hier zou je met de auto door een tunnel gemaakt uit een boom kunnen rijden. Deze route was helaas afgesloten wegens de drukte in het park. Het alternatief was een shuttle busje. We wilde het toch graag zien, dus zijn we in het busje gestapt.

Deze maakte eerst een tussenstop bij de Moro Rock trail. Dit is een grote granieten steen die beklommen kan worden. Om boven te komen moet je een trap trotseren van 350 treden, maar dan heb je een uitzicht die je kan bewonderen op 2050 meter hoogte. Hier begonnen we vol goede moed aan. Mario vond het halverwege wel welletjes. Ik was toch benieuwd. Eenmaal boven was er een prachtig uitzicht. Deze werd natuurlijk vast gelegd.

Hierna weer in het busje gestapt naar de Tunnel Log. Hier nog wat fotootjes geschoten en zijn we weer aan de terugrit naar huis begonnen. Eerst met het busje terug naar de auto. Daarna heeft Mario ons weer veilig een uur lang door de haarspeldbochten gestuurd.

In het hotel hebben we de kuitjes wat rust gegund en hebben we een power nap gedaan. Vanavond hebben we het rustig aan gedaan en hebben we iets gegeten in de Buckaroo. Een klein restaurantje met een leuk terras. We hebben een nieuwe tactiek. We bestellen een maaltijdsalade en een vlees gerecht. Erg gewaagd vanuit Mario z’n kant, want normaal deel ik eten liever niet haha.

Morgen vertrekken we naar Barstow. Dit is een tussenstop, zodat onze reisdag naar Las Vegas overmorgen niet al te lang is. Een mooie bijkomstigheid is dat hier een outlet shopping mall zit. Hier gaan we natuurlijk ook even langs.

3 thoughts on “Dag 10 – Seqouia

  1. Schitterende omgeving weer . Wat genieten jullie toch, heerlijk om met jullie mee te reizen. Ja dat eten delen daar gaan wij nu ook aan beginnen , het is heel vaak veel te veel.

  2. Wat jullie allemaal voor leuke dingen zien onderweg. Supermooi allemaal en ook heel leuk geschreven. Die pose op dat ene been van Frances herken ik ergens van😂 en wat een bomen he. Ben benieuwd hoe lang die tactiek van jullie eetverdeling stand houdt.

  3. Jeetje wat een bomen zeg. Ik heb dezelfde foto met papa Edwin dat je met je auto eronder door kan rijden. Komen veel herinneringen naar boven bij mij. ☺️
    Jullie blije koppies spat er op elke foto vanaf. ❤️

Comments are closed.