Dag 2 – San Fransisco

Dag 2 van onze reis is aangebroken. Gisteren werd niet laat en bij het raken van het kussen, vielen we direct in slaap. Om 4 uur in de ochtend waren we dan ook weer klaar wakker.

Lekker vroeg uit de veren en genoten van de stilte op de straten van San Francisco. Een wandeling van 45 min bracht ons naar de IHOP, International house of pancakes. Hier hebben we heerlijk op z’n Amerikaans gegeten.

Met een goed gevuld buikje hebben we koers gezet richting Pier 33. Met een boot zijn we naar Alcatraz gevaren. Onderweg wederom geen Golden Gate brug, want die verschuilde zich in de mist.

Op Alcatraz, met als bijnaam “The Rock”, hebben we de audiotour gedaan. Het blijft indrukwekkend in welke bizarre omstandigheden hier gevangenen opgesloten hebben gezeten. Je word echt even terug de tijd in gezogen en leest verhalen en belevingen over Alcatraz.

Op een paar plekken tijdens de rondleiding kan je zelf even ervaren hoe het is om opgesloten te zijn. Natuurlijk hebben we dit even geprobeerd en ook even vastgelegd.

Nee niks voor ons dat vastzitten. Je moet er niet aan denken dat je hier dag in dag uit moet zitten.

Na deze rondleiding hebben we nog een beetje rondgedwaald, waarna we rustig terug richting de boot zijn gelopen. Er stond namelijk nog meer op de planning voor deze dag.

Pier 39 ligt op een paar minuten wandelen van de boot. Hier is het echt zo ontzettend gezellig. Winkeltjes, amusement, barretjes en restaurants. En een van de grote toeristentrekker zijn de zeeleeuwen.

Erg vermakelijk om naar die dieren te kijken. Liggen de hele dag een beetje in de zon te stinken, schoppen zo nu en dan een andere zeeleeuw van het ponton en beginnen uit het niets te schreeuwen.

Hierna zijn we naar een andere toeristische trekpleister van San Francisco gelopen. De Cable Car is toch een van de meest bijzondere wijze van openbaar vervoer. Goedkoop is het niet en vooral druk, maar het is wel een leuke ervaring.

We zijn uitgestapt in China Town. Niet heel spannend, maar wel leuk om gezien te hebben.

Nog even langs een winkelcentrum waar Frances wat kleding heeft gescoord. Dat de Dollar gunstig staat, moet je dan maar ook goed van profiteren!

Met ruim 21.000 stappen op de teller, 2 flinke blaren op mn voeten omdat mn schoenen knellen, komt de dag bijna op z’n einde voor ons. Zo nog even iets eten en dan lekker naar bed.

Morgen gaan we de auto ophalen en via Sacramento naar Lake Tahoe. Het schijnt dat Suzanne Schulting daar nu traint, dus misschien kunnen we een training meedoen ;P.

5 thoughts on “Dag 2 – San Fransisco

    1. Jullie gaan er flink op los succes met jullie auto ophalen. En volgende keer je schoenen eerst inlopen als je de marathon gaat lopen 🤣

  1. 1e dag volledig ingevuld. Echt allemaal leuk. Straks de auto ophalen. Misschien krijg je wel een Grand Marquis van Jonnathan😀😀

  2. Wow , wat leuk om te lezen allemaal en wat hebben jullie al veel gedaan. Leuk de foto’s om een indruk te krijgen .
    Hele fijne dag morgen en voorzichtig ☀️

Comments are closed.