Dag 8 – Mataró

Vandaag zijn we de dag rustig gestart. We hadden gepland om rond 10.00 naar Barcelona te rijden. Deze planning hebben we gewijzigd en we zijn pas om 12.00 vertrokken.

Met het dak open naar Barcelona

We wilde vandaag de highlights van de stad in één dag bekijken. Lopend was geen optie, dus kwam Mario met het geniale idee om het met elektrische steps te doen. Na een wat bedenkende blik van mij, hebben we hier toch maar voor gekozen.

Met de step op pad

Dit bleek een ideaal vervoersmiddel. We hoefde niet over de weg, tussen de auto’s, maar konden lekker over de stoep of het fietspad.

We hebben ook ontzettend veel gezien. Zo zijn we naar de Prim van Barcelona, Arc de Triomf, Columbus monument, Camp Nou ,Catedral La Seu en de Sagrada Família geweest.

We hebben ons vandaag als op en top toeristen gedragen. We liepen rond met de fotocamera en moesten natuurlijk overal een kiekje schieten. Net als de rest van de mensen die er rondliepen…

Soms even lief kijken naar de camera!

Hiernaast zijn we ook twee keer aangesproken door de Guàrdia Urbana dat we op de verkeerde plek aan het steppen waren. Oeps…. Na deze waarschuwing keken we wel uit, want de bekeuring hiervoor bleek tussen de 300 en 500 euro te zijn.

Nadat we de stad hadden gezien, zijn we verder gegaan naar de haven van Barcelona. Ik denk dat ik nog nooit zulke grote jachten heb gezien. Het toppunt was toch wel dat één van de jachten een helikopter aan boord had.

Halverwege de haven vonden we een winkelcentrum. Die kon natuurlijk niet overgeslagen worden. Nadat we de steps hadden teruggebracht, zijn we teruggegaan naar het winkelcentrum.

Voordat we konden shoppen, moesten we onze buikjes goed vullen. Daar is in Barcelona natuurlijk maar één juiste manier voor. TAPAS!

Toen we de kaart voor ons neus kregen, werden onze ogen groter, dan onze maag. We bestelde het ene, na het andere. Dit tot grote verbazing van de serveerster. Ze vroeg of we zeker wisten dat we alles wilde hebben. Hier waren we zeker van. Tot het moment kwam dat al het eten werd gebracht. Toen zonk de moed toch wel een beetje in onze schoenen.

We hebben ons uiterste best gedaan, maar we kregen het natuurlijk niet allemaal op. Wel hebben we de rest van de dag zo vol gezeten, dat we ’s avonds niet eens meer wilde eten.

Eenmaal terug op de hotelkamer hebben we even genoten van de airco, want ook vandaag was het weer ontzettend heet. Gelukkig hadden we de elektrische steps, anders had onze tour door het centrum een stuk zwaarder geweest.

’s Avonds hebben we nog een potje gekaart, wat ik natuurlijk heb gewonnen.

Morgen staat er een dagje strand op de planning. Het is dan ook alweer tijd om Mataró te verlaten en te vertrekken richting Perpignan. Ik ben benieuwd wat deze stad ons gaat brengen.

3 thoughts on “Dag 8 – Mataró

  1. Goed idee van die stepjes. Ben je lekker mobiel. Leuk verhaal weer en ook fijn dat de foto’s er nu tussen staan. Nu weer terug naar Frankrijk. Veel plezier!!

  2. Fijn dat jullie zo genieten en Barcelona op de step ……fantastisch.
    Leuk om jullie zo te volgen. Op naar Perpignan🚘

Comments are closed.