Dag 7 – Mataró

Allereerst, welkom op de nieuwe Frances en Mario website! @Rob, toch maar voor WordPress gekozen :D.

Vandaag stond er een kajak en snorkel activiteit op de planning. Vanmorgen rond 11.00 uur zijn we richting Barcelona gereden om ons daar aan te melden.

Vervolgens zijn we met een touringsbus 1 uur in onbekende richting gereden. Volgens de gids zou het er echt super mooi zijn. De bus was gevuld met mensen vanuit alle hoeken van deze wereld. Leuk om te zien dat we dan allemaal in een bus zitten, maar heel ver van elkaar wonen.

Na een uur te hebben gewhatsapped in de bus met mijn vader. Heeft hij deze website opgestart, nogmaals enorm bedankt! Toen mijn telefoon batterij leeg was, kwamen we aan op onze bestemming. Een groot strand met een mooie blauwe zee erachter.

Al snel moesten we ons gaan omkleden en klaarmaken voor vertrek. Na een korte uitleg gingen we snel een kajak in. Voor Frances de eerste keer, maar het ging bijzonder goed. Wel hadden we zo nu en dan een “WIE STUURT EN NOU” discussie. Dit mocht de pret niet drukken. Er was een reden dat ik achterin zat, want dan kan je stiekem en onopgemerkt even stoppen met paddelen.

Na een stukje paddelen kwamen wij tussen een aantal rotsen. Hier hebben we wat uitleg gekregen over de omgeving. Vonden wij op zich niet erg in de volle zon.

Een stukje verder mochten we snorkelen. Het water was erg helder, maar op een zee egel en een paar verdwaalde vissen na, was er niet veel te beleven. Achja als je Miami al hebt gehad, wat kan dat dan nog verslaan.

Kortom, we waren niet zo ondersteboven van het snorkelen. Omdat ik snel uitgekeken was ging ik maar socializen met onze groepsgenoten. Van een vriendelijke isrealiër naar een Chineese ingenieur, ik heb ze allemaal gesproken. Leuk om hun verhalen aan te horen.

Natuurlijk waren wij niet de enige Nederlanders in de groep, je kunt ze simpelweg niet ontlopen. Wel waren ze enorm aardig. Trouwens ook van onze leeftijd.

Een broodje met sla, ham en kaas maakten onze buikjes weer blij. Zeker die van Frances! Hierna konden we er weer tegen aan. Het jammere was alleen dat de trip al bijna over was en wij weer terug gingen.

Wachtend op de bus terug hebben wij nog een ijsje gescoord. Vandaag was het tenminste niet bloedheet maar lekker warm.

Eenmaal terug hebben we besloten om nog even te relaxen op het strand van Mataró. Hier hebben we nog even een duik genomen en gewacht op de zonsondergang.

Na een heerlijk verfrissende douche zijn we richting een restaurant gegaan, waar ik weer eens wilde ideeën kreeg. Bacardi cola was mijn briljante idee, maar waarom die obers elke keer zo gruwelijk veel alcohol in mijn glas gooien snap ik niet.

Bacardi met cola
Bacardi cola

Nogmaals, wild doen is niet mijn ding. Frances heeft een kannetje Sangria weg gedronken waarna wij van de 20 minuten lange vuurwerkshow hebben genoten.

Van ons had hij ook gewoon 5 minuten mogen duren. Maarja wij zijn een beetje ongeduldig, tenminste ik!

Liggend in bed kijken we vooruit naar een leuke dag morgen.

Barcelona!

3 thoughts on “Dag 7 – Mataró

  1. 😂dat achterin zitten heb je niet van een vreemde, maar wacht maar met snorkelen tot jullie op Curadijs zijn.
    Ik hoop dat de Bacardi en Sangria jullie geen kopzorgen bereiden😜
    Veel plezier in Barcelona👋💃

Comments are closed.