Dag 6 – Mataró

bloger

Dag 6 – Mataró

Eindelijk een ochtend echt uitslapen. De wekker stond pas om 10:30 en we hebben ook tot de wekker aan geslapen. Zal vast nodig zijn geweest na 2 keer rodelen.

Afijn, vandaag was de weersverwachting, voor het eerst, regen en storm. Toen we onze gordijnen van onze hotelkamer opendeden, scheen de zon vol. Wetend dat dit ieder moment kon gaan omslaan, moesten we een binnen activiteit vinden. Tijdens het ontbijt hebben we flink lopen brainstormen wat we konden doen. Na even Googlen vond ik een winkelcentrum met hierin allerlei bekende winkels. Een grote glimlach van oor tot oor verscheen bij Frances toen ik voorstelde om naar een groot winkelcentrum te gaan.

We hebben ons ontbijtje opgegeten en zijn ons klaar gaan maken voor vertrek. De auto in en richting Barcelona. Toen wij Barcelona net in wilden rijden begonnen het te regenen. Naja regenen, ik heb het nog nooit zo hard zien regenen. Ik zag niks meer en het zweet begon mij lichtelijk uit te breken. Veel verkeer, heel slecht zicht en ook door de hevige regenval nam de voertuig controle ook af.

Het bleef maar stormen en stormen. Aangekomen op onze locatie bleek dat ik een leesfoutje had gemaakt. Het was een winkelstraat, oeps. Naja met deze regen gaan we natuurlijk niet op straat shoppen. Ik had gelezen dat er een nog een ander groot winkelcentrum in Barcelona was. De grootste trouwens! Mijn TomTom aangezet en gaan rijden. Je zou denken dat de enorme regenval al was gestopt, uhm nee! Straten en wegen verdwenen onder het water. Wij moesten een straatje door om bij de hoofdweg weer uit te komen. Hier stond het water hogen dan je enkels. Achteruit was geen optie want daar stonden al andere auto’s. Dus dan maar voorruit!

Met redelijk wat stress reden we langzaam vooruit. Ik hoorde hoe het water aan de onderkant tegen mijn auto klotste. Ik was bang dat het water in mijn motorkap zou komen waar alle bedradingen zitten. Als dat onder water komt te staan dan word het nog ver lopen naar huis.

Hoe verder we kwamen hoe meer ik de stroming van het water tegen de auto voelde drukken. Een SUV met 4 wiel aandrijving rijd hier met gemak doorheen. Maar mijn Peugeot 206 met alleen voorwielaandrijving had het even lastig. Met minimale grip en heel wat ophopend zweet in mijn oksels reden we verder.

Heel langzaam kwamen we dichterbij de hoofdweg. De hoofdweg stond ondertussen ook al helemaal vol met water en stond het verkeer ook al vast. De verkeersregels konden wel even gebogen worden, want ik moest m’n autootje redden van het water. Rechts van ons liep het een beetje omhoog, maar was een voetpad. Zonder te aarzelen rij ik het voetpad op en keer mijn auto. Hier hebben we dik 15 min gestaan wachtend op beter weer. We zagen hoe vele auto’s hetzelfde parcours  hebben doorlopen als ons. Een kleine Fiat Punto had het er maar zwaar mee.

Toch maar even gekeken of ik schade heb opgelopen door al het water. Met mn paraplu naar de voorkant gelopen en gekeken. Op heel veel takken en troep in de grill van de motorkap valt het mee.

Omdat de regen niet ophield zijn we toch maar gaan rijden richting het andere winkelcentrum. Hier gelukkig zonder te veel oponthoud of schade aangekomen.

Hier hebben we ‘lekker’ geshopt en zijn we weer naar het hotel gegaan. Daar nog een potje ‘schoppenvrouwen’ gespeeld, die ik heb gewonnen en straks lekker een hapje eten.

Lang verhaal kort, we hebben gelachen maar ook wel enorme stress ervaren vandaag!

Ohja, vraag je je af waar de foto’s zijn. Omdat ik geen WordPress gebruik kost het echt heel veel tijd om ze hier op te plaatsen.

Na de vakantie komt er nog 1 afsluitende blog update en met ALLE foto’s en video’s!

1 thought on “Dag 6 – Mataró

  1. Gelukkig zijn jullie veilig door het water gekomen. Ik kan me zo een regenbui herinneren met een Mayonaiseincident😂😂😂😂eigen NAISE

Comments are closed.