Dag 5 – Andorra -> Mataró

bloger

Dag 5 Andorra-Mataró (215KM)

Vandaag begonnen we de dag met een ontbijtje uit de plaatselijke supermarkt. Ik ging weer op zoek naar een baguette en salami. Ik was extra enthousiast toen ik EINDELIJK Goudse kaas vond! Allemaal leuk en aardig die Franse kaas, maar niet te eten. Als een echte kaaskop houd ik het graag bij Hollandse kaas.

Verder hadden we op de planning staan om naar Naturlandia te gaan in de bergen. Hier is namelijk de langste rodelbaan van Europa te vinden. Deze moeten wij natuurlijk even uitproberen.

Daar gingen we Go Pro mee, kaartjes halen en gaan. Nou ja.. tot onze verbazing duurde het 15 minuten voordat we op het hoogste punt waren en konden vertrekken. We begonnen op 1515 meter en we gingen pas naar beneden toen we de 1965 meter hadden bereikt.

Ik kan vertellen dat we erg hard naar beneden gingen. Mario bediende het rodelkarretje. Dit betekende dat de rem bijna niet is gebruikt. Dit is ook zeker terug te horen op de filmpjes van de Go Pro.

De hele rit heeft Mario met een smile van oor tot oor gezeten (terwijl ik lekker aan het schreeuwen was). Dit kon aan het einde van de rit maar één ding betekenen. Mario wilde nog een keer. Daar gingen we dan, voor een ronde twee.

Als twee blije hertjes gingen we weer huppelend in de rij staan. Daarbij kwam dat we deze keer nog harder naar beneden gingen. We moesten toch even testen of het karretje wel echt goed vast zat aan de baan. Eind conclusie: dit was het geval.  

Hierna vervolgende we onze reis richting Mataró. Dit was een rit van 2,5 uur.

Ik was erg blij toen we eindelijk de bergen uitreden. Het was namelijk weer zo ver, ik was wagenziek. Dit verdween erg snel toen we het gebergte gebied achter ons lieten.

Eenmaal aangekomen in Mataró kon ik mijn geluk niet op toen ik eindelijk de zee en palmbomen in het vizier kreeg. We zijn na het inchecken dan ook gelijk naar het strand gereden. 

Na een wandeling langs de waterkant en een ijsje, zijn we nu op de hotelkamer beland. Mario doet even een korte power nap en ik ben stiekem alvast een verhaaltje gaan typen.

Straks gaan we nog even het stadje verkennen en lekker wat eten.

Voor morgen hebben we nog niks op de planning staan. Ze geven niet al te best weer op, dus we gaan vanavond maar eens uitzoeken wat we morgen kunnen gaan doen.