Dag 4 – Carcassonne -> Andorra

bloger

Dag 4 Carcassonne -> Andorra (180KM)

Naar deze dag keek ik al een lange tijd uit. Rijden door de bochtige wegen van de Pyreneeën.

We begonnen de dag in Carcassonne met een ritje langs de plaatselijke supermarkt voor een bagguete met wat salami. Frances maakte naast mij de broodjes klaar, terwijl ik driftig op zoek was naar een spiegelwinkel. Ja een spiegelwinkel!

Voor de vakantie kwam mijn binnenspiegel plotseling naar beneden. Deze heb ik met lijm weer vast geplakt, mooie oplossing zou je denken. Maar door de hitte werd de lijm weer zacht en viel hij naar beneden. Frances had het fantastische idee om bij een Mega shoppingcenter te zoeken naar een binnenspiegel. Ik had er een hard hoofd in, maar ik weet dat je echt bijna alles in een E L’Eclerc (shoppingcenter) kan kopen. Van de tv schermen naar de borrelnootjes, door naar de vishengels. Wat blijkt, ook binnenspiegels. Omdat Frances in een enthousiaste bui was en de binnenspiegels klein van formaat waren, kochten wij er maarliefst 2. 

Terug de auto in en rijden maar. Tomtom had voor ons een leuke bochtige route bedacht om naar Andorra te rijden. Heuvel op en heuvel af was na 2 uur rijden geen nieuwigheid voor ons. 

Wat is de omgeving toch fantatisch hier. Hoge bergen, mooi landschap en vooral mooi weer. Wel weer aan de warme kant maar we mogen niet klagen. De petje (@heike) kwamen weer goed van pas!

De laatste 50 km was echt klimmen waarna ik hoorde dat Frances steeds een beetje stiller werd. Wagenziek dus. De ene haarspeldbocht na de andere hielp niet bij de misselijkheid van Frennie. Ik moest me inhouden om bij het bochtenwerk niet met een big smile achter het stuur te zitten. Stijl omhoog dan weer een scherpe bocht, ja ik vermaakte me wel.

Aangekomen bovenaan de berg reden wij Andorra in. Vanaf hier was het nog 30 minuten rijden richting de hoofdstad. In deze route rij je van skigebied naar skigebied, wel zonder sneeuw want het was 34 graden hier. 

Aangekomen bij het hotel bleken wij wat aan de vroege kant te zijn. We mochten onze auto vast parkeren en wachten op de kamersleutel. Bij het teruglopen naar het hotel zagen wij dat we in een 4 sterren hotel zitten, met een spa, zwembad, fitness enz. Dat alles voor 60 euro.

Allebij hadden wij nog niet veel gegeten op dit moment en wilde ik eens wild doen. Ik nam een cocktail genaamd sex on the beach. Toen ik zag dat de vriendelijke barvrouw er maar vodka in bleef gooien zag ik het even somber in.

Nou na 10 slokken voelde ik mij opeens niet meer wild en had een beetje steun nodig om dit drankje weg te krijgen. Gelukkig had ik een sterke Frances naast me die wel een handje wilde helpen. De letterlijke woorden van Frances:”Wild doen is niet echt jouw ding hea.”

Ondertussen was het inchecktijd en zijn wij in “gezellige” hoedanigheid gaan inchecken. In de kamer bleken 2 kingsize bedden te staan en een airco die alles goed koud houd. 

Toen het buiten was afgekoeld zijn wij een rondje gaan lopen door het centrum. Ook hebben wij een stukje winkelstraat meegepakt. We konden ons indenken alsof wij op de Lijnbaan stonden. Alle winkels die je daar ziet kwamen overeen met die hier in Andorra.

We hebben nog een hapje gegeten en zijn richting het hotel gegaan.

Morgen gaan we weer iets bijzonders doen!