Dag 2 – Orlèans -> Carcasonne

Dag 2 – Orlèans -> Carcasonne (650km)

Vandaag staat de reis richting Carcasonne op de planning. Een reis van 650 km in zuidelijke richting.

Al onze bestemmingen op één bord

Gisteren zagen wij al dat de temperatuur vandaag hoog zou oplopen. Hierom zouden wij vroeg vertrekken om de eerste uren in lagere temperaturen kunnen rijden. Echter bij het inpakken van de auto ontstonden er al de eerste zweetdruppels, goed begin. Het was om 08.30 uur al 26 graden.

We zijn nog snel 2 handdoeken wezen halen om de liters zweet, die vandaag geproduceerd zouden worden, op te vangen. De koelbox stond alweer lekker te loeien op de achterbank, om ons door deze dag heen te slepen.

De eerste 100 km waren geen probleem. Allebij een petje op, handdoeken over je schouders om niet te verbranden, en lekker met een rustig tempo over de Franse snelwegen. 

Om 10.00 uur was de temperatuur al gestegen richting de 33 graden. Met nog een reis van 4,5 uur in het vooruitzicht kregen wij al lichte stress. 

Die stress was absoluut terecht, want in korte tijd liepen zweetdruppels op alle mogelijke plekken over ons lichaam. Veel water drinken en proberen vol te houden was een goed motto. Zelfs de koelbox vond deze temperaturen niet erg prettig en was niet opgewassen tegen de hitte. 

Frances was aan het rijden waarna zij vroeg of ik haar pet iets losser kon maken. Geen enkel probleem natuurlijk, wel handig dat je de pet goed vast houd als je hem boven het dak houdt. Laat dat nou net niet het geval zijn geweest, en hebben wij een klein geschenk aan de Franse snelwegen gedaan. Een luid toeterende achterligger vond onze actie nou ook niet erg prettig. Achja hij heeft airco en wij nu geen pet meer. Lekker handige actie weer van mij. 

Nadat we bij een tankstation 2 schitterende nieuwe petjes hebben gescoord, zijn we weer op weg gegaan. Ondertussen was het al 40 graden buiten. Ook de rijwind was in geen enkel opzicht meer verkoelend. Het was nu een kwestie van klagen en doorrijden. Toch was de stemming in de auto positief en konden we er over lachen. 

Ook wel leuk om te zien is dat boven de snelweg steeds staat dat er een code oranje heerst en je veel moet drinken. Nou de boodschap dat het warm was, was bij ons wel al bekend. Ook vandaag was er langs de weg weer een brandje.

Een ding dat wel opvalt in het stuk tussen Toulouse en Carcasonne is dat het geel ziet van de zonnebloemen. Echt bizar hoeveel er hier van staan in dat stukje wat we gereden hebben. 

Na dik 100 km met 42 graden op het dashboard aangegeven, kwamen we aan in Carcasonne. Hier zijn wij ingecheckt en stapten wij onze kamer in MET AIRCONDITIONING. Onze eerste prioriteit was douchen en even slapen. Na een kort tukkie zijn we een hapje gaan eten, aan de Canal du Midi. 

Veel van de stad wilden wij nog niet zien want dat staat op de planning voor morgen.

Na de zonsondergang zijn wij naar het kasteel van Carcasonne gegaan. Echt bizar hoe groot dit kasteel is. We hebben hier een stukje gewandelt en een drankje gedaan in een restaurant. Kortom een gezellige avond. We hebben wat leuke foto’s gemaakt in het kasteel.

Uitgeput en wel liggen we in bed en gaan we slapen. Morgen staat er een actieve dag op de planning. 

PS: Foto’s worden later geplaatst