Dag 20 – Page -> Grand Canyon

Op zn lange vakantie heb je leuke dagen, hele leuke dagen en heel soms dagen die minder leuk zijn.

Vandaag was z’n dag die heel zwaar tegenviel. Het begon vandaag met een half gebroken nacht, omdat we wat onrustig hadden geslapen. We hebben het ontbijt overgeslagen, aangezien dit toch super karig was.

Uitchecken ging prima, maar bij het starten van de auto gaf de auto geen response. Het is toch ongelofelijk hoe veel pech je met die auto’s hier kan hebben. We hebben al een aantal dagen 2 storingen op het dashboard: Start stop faillure en Shifter service. Die start stop vonden we niet zo spannend, maar dat de versnellingsbak gebreken vertoont zat ons niet lekker.

Nu de auto zelfs aangaf dat het er echt iets mis is en dat hij mogelijk kapot zou gaan, moesten we toch weer iets gaan doen. Bellen met Alamo dan maar, want chatten ging niet. Ohja bellen kost hier 1,50 euro per minuut.

Hier begon het meest vreselijke gesprek wat ik in tijden heb gevoerd. Deze man, die er echt werkelijk waar helemaal niks van begreep, stelde voor dat we zouden rijden naar Oakhurst en daar dan omwisselen. Ik vroeg of hij wel goed bij z’n hoofd was, aangezien dat ruim 11 uur rijden was.

Zijn voorstellen sloegen kant nog wal, waarna hij uiteindelijk maar met het idee kwam om naar Flagstaff te rijden (ruim 2 uur) om daar de auto om te wisselen.

Ja wat gaan we doen, rijden naar de Grand Canyon met het risico dat je versnellingsbak vast komt te lopen, of toch maar de auto omwisselen en een stukje om moeten rijden. Het werd de 2de optie.

Naja 2 uur verder bij de Alamo wederom de auto kunnen omwisselen. Dit duurde wat langer dan gewend, maar na een uur waren we wederom op pad. Het is echt om hoofdpijn van te krijgen, maar goed dit gaat echt nog een staartje krijgen. Ik ga een lange mail sturen als we thuis zijn waarin ik om een vergoeding ga vragen, lijkt me wel op z’n plek.

Naja, de auto rijd lekker en geen storingen. Dan eindelijk naar de Grand Canyon. Een van de plekken waar we zo ontzettend naar uitgekeken hebben. We reden praktisch langs ons hotel, dus gelijk maar even inchecken. Hier begon ergernis nummer 2.

Inchecken ging initieel gesmeerd, echter bij aankomst bij de kamer viel onze mond open. Een fout van ons en booking.com.

Wij zoeken altijd op een hotelkamer voor 2 personen, echter hebben we dus per ongeluk op een 1 persoonskamer/HOK geklikt.

Even snel op booking.com gekeken wat een 2 persoonskamer kost, en wat blijkt. 50 euro goedkoper dan onze 1 persoonskamer wat wij al betaald hebben.

Dus terug naar de receptie en ik vroeg dus of we een upgrade mochten. De wijsneus achter de balie durfde te zeggen dat we 60 euro moesten bijbetalen. Ik sloeg stijf achterover en dacht dat hij een grapje maakte. We hebben immers al meer betaald dan dat hij waard was, maar nu wordt de kamer 120 euro duurder dan hij nu op Booking.com staat.

Hij begon mij op een naar toontje uit te leggen over hoe de prijs stijgingen werken en dat ik dan maar had moeten annuleren en opnieuw had moeten boeken. Ik was momenteel al in staat om hem over die toonbank te trekken en hem een paar Nederlandse pofferts te geven. Mijn kookpunt was bereikt, maar voor dit geld kan je niet ergens anders slapen. Scheldend en tierend lopen we naar de kamer.

Kamer is heel voorzichtig gezegd prima. Dusja, snel alles uit de auto, spullen bij elkaar gepakt en naar de Grand Canyon voor de zonsondergang.

Rijden we dat park binnen, kijkt Frances mij verschikt aan en zegt: “We zijn de camera vergeten!”. We hebben deze camera speciaal gekocht voor dit soort gelegenheden, dus de stemming was echt nog slechter dan de betrouwbaarheid van de auto’s van Alamo.

Wel even genoten van de zonsondergang, wat wel de dag iets beter maakte. Ook zijn we onderweg veel ‘wild life’ tegengekomen.

Nu komen we terug in het hotel, camera nergens te bekennen. Alles overhoop gehaald, hartslag naar 160 en radeloos om ons heen kijken. Hij is toch niet gejat of vergeten ergens.

Nog even in de auto kijken, LIGT DAT DING IN DE AUTO! Geschoven tijdens het remmen, onder een stoel. Het is niet te geloven vandaag.

Naja, de sterren zijn echt prachtig hier en aangezien we nu toch bij de auto stonden hebben we een mooie foto van de sterrenhemel kunnen schieten.

Morgen weer een nieuwe dag, vol leuke dingen, hopelijk!

7 thoughts on “Dag 20 – Page -> Grand Canyon

 1. Tja, er zijn van die dagenโ€ฆโ€ฆ, maar gelukkig hebben jullie elkaar en zijn jullie beiden in staat om de absolute rust te bewaren.๐Ÿ˜œ๐Ÿ˜œ. Wat een pech zeg met die autoโ€™s. Zou haast gaan denken dat het aan de bestuurder ligt. ๐Ÿ˜Ž๐Ÿ˜ŽAnyway, probleem is weer opgelost. Blijven lachen, jullie hebben al zo veel mooie dingen gezien. Morgen weer een nieuwe dag. Veel plezier bij de zonsopkomst en de heli-tour.

 2. Saaie dagen blijven je niet bij ,deze wel๐Ÿ˜…
  Jammer met de auto ,;maar goed schrijf maar ala papa een brief ๐Ÿ˜œ
  Hoop dat het morgen lukt met de โ€œSunriseโ€.

 3. Soms heb je van die dagen he๐Ÿ˜ค๐Ÿ™„snel vergeten dus. Morgen een nieuwe start met heel veel mooi’s. Ga ontzettend genieten van jullie hoogtepunt in de grand cayon. Veilig in de ๐Ÿš๐Ÿš๐Ÿš heli weer terug heโค๏ธ๐Ÿ’‹๐Ÿ˜

 4. Wat een dag , maar die is voorbij moet je maar denken . Wat een gaaf plan , een helitour . Heel veel plezier .

 5. Soms hรจ ๐Ÿซฃ heb je van die dagen.
  Maar gelukkig de camera ๐Ÿ“ธ is terecht en ๐Ÿ”
  En hebben jullie weer mooie herinneringen gemaakt โ™ฅ๏ธโ˜€๏ธ

 6. Tja , zo n dag kan er tussen zitten , kan niet elke dag een 10 zijn ๐Ÿ˜‰ gelukkig eind goed al goed. Op de laatste foto zie ik jullie glimlach alweer of er niets gebeurt is ๐Ÿ˜‰
  Op naar de heli tour enne camera bij de hand .
  Veel plezier morgen saampjes ๐Ÿ˜˜

Comments are closed.