Dag 5 – Lake Tahoe

Alweer dag 5 van onze vakantie, maar we hebben nog zoveel dagen in het vooruitzicht.

Vandaag begon de dag zoals gewoonlijk, bij de Starbucks. Je kan er hier in Amerika niet omheen, dus dan maar gewoon meegaan met de stroom.

Vandaag stond er een hike op de planning. Gisteren avond hebben wij “goed” onderzoek gedaan naar de mooiste hikes hier in de omgeving. Om 08:00u zaten we al in de auto en onderweg naar de startplek van de Eagle trail hike.

Deze omgeving is echt prachtig en heerlijk om door heen te lopen. Lekker een beetje klimmen en klauteren de berg op.

Deze hike was vooral erg bekend om 2 points of interests. Een uitkijkt punt over Lake Tahoe en Eagle lake met de bijbehorende watervallen.

Over het uitkijkpunt was niks over gelogen. Je keek over de bomen zo het hele meer over.

Na even goed de omgeving in ons op genomen te hebben, liepen we verder naar Eagle Lake. Onderweg kom je een aantal gelijknamige watervallen tegen.

En dan, Eagle lake! Dit betoverende meer lag volledig afgelegen van elke vorm van bewoning. Dit ijskoude water weerspiegeld de enorm hoge bergen die er rondom liggen.

Op deze plek hebben we heerlijk even gezeten. Genoten van de rust en even iets gegeten. Ohja, dat eten bracht nog iets teweeg daar midden in de natuur. Brutale eekhoorntjes vielen je nog niet niet aan voor wat broodkruimels.

Omringd door 4 eekhoorntjes die heel graag dat broodje ham in hun mondje zag verdwijnen, hebben we de drone nog even de lucht in gegooid.

Deze beelden zijn prachtig geworden en te zien op onze Instagrams. De beelden komen laten deze vakantie nog hier op de blog, maar kost veel tijd om ze hier te uploaden.

Ik wil graag nog even terugkomen op mn uitspraak eerder in deze blog, waarin ik zei dat we GOED onderzoek hadden gedaan naar een mooie hike.

Blijkbaar ging de hike vanaf dit punt stijl omhoog, met een stijging van 800 meter. Ik hoefde niet veel woorden te gebruiken om Frances te overtuigen dat ik graag nog de rest van de vakantie levend wil meemaken ;).

Terug naar de auto en een plan B gaan bedenken. Plan B werd een kajak huren en gaan paddelen op Lake Tahoe.

Ik denk dat de verhuurmensen nog nooit zulke luie kajakkers hebben gezien. Even van de kant af, paddel horizontaal, achterover en zonnen maar. We hebben 1 uur lang stilgelegen en genoten van de omgeving met daarbij de heerlijk brandende zon.

In de avond hebben we de zonsondergang bekeken. Hier zijn ook een hoop leuke foto’s geschoten, maar om de blog niet nog langer te maken bespaar ik jullie die.

Met een zeer voldaan gevoel liggen we nu in bed en maken we ons klaar om morgen zo vroeg mogelijk te vertrekken. Ik citeer Frances: “Weg uit dit stinkhol!”. Hiermee bedoelt ze deze motelkamer.

Morgen gaan we naar Yosemite. Een rit van bijna 5.30u!

Tot morgen!

8 thoughts on “Dag 5 – Lake Tahoe

  1. Jullie waren zeker jullie zwemspullen vergeten😂😂😂ik zie geen watertrappelaars.wat een schitterende omgeving zeg🤩

  2. Leuk verhaal weer en schitterende foto’s. Ben ook erg benieuwd naar de dronebeelden. Het was een hike van 12 km maar hoeveel als ik het goed begrijp is er een kleine afkorting geweest.

  3. Leuk verhalen en prachtige foto’s…Veel plezier met wat er nog komen gaat tijdens jullie avontuur!

    Groetjes

  4. Wat een mooie plekjes allemaal.
    Leuke foto’s weer.
    Liefs van ons💋💋❤️❤️

Comments are closed.